Katharerne

Narrated by: Ole Clifford
Length: 18 hrs and 48 mins
Categories: Fiction, Historical

$14.95/month after 30 days. Cancel anytime.

OR
In Cart

Publisher's Summary

Languedoc, 1244. Albigenser-korstogene er på deres højeste, og flere hundrede katharer er hjælpeløst belejret på bjergcitadellet Montsegur. Deres skæbne synes uundgåelig, men natten før den store massakre undslipper fire præster med katharernes skat. En skat som til dato ikke er fundet! Næsten 800 år senere opmuntres den excentriske astrofysiker Viktor Thomsen af sin psykolog til at acceptere et ferieophold ved Rivieraen. På en udflugt i Pyrenæerne opdager han, at middelalderens katolske kirke nådesløst nedslagtede en million katharer - på grund af en anden udlægning af den kristne tro.

Viktor konfronteres med krigs- og torturmetoder, der forekommer ham helt ufattelige. Plaget af de massive udslettelser, som fandt sted efter ordrer fra ikke mindre end 23 paver, dykker han ned i de historiske rædsler. Han besættes langsomt af tanken om, at den siddende pave skal undskylde for massakrerne, og sætter gang i sit eget personlige korstog. Men han glemmer, at Vatikanstaten er både ressourcestærk og særdeles magtfuldt - og stik imod al fornuft støder Viktor på en gruppe mennesker, som slet ikke burde eksistere.
©2017 Lindhardt og Ringhof (P)2017 Lindhardt og Ringhof

Critic Reviews


Det er en meget vellykket og medrivende bog, der springer gennem århundrederne - og som har internationalt format. Og som man bestemt ikke har lyst til at lægge fra sig, selv om der er et hammergodt cykelløb i tv eller en fransk bøf på bordet. Udgangspunktet er den katolske kirkes brutale forfølgelse af de "anderledes tænkende" katharer i 1200-tallet - og den danske hovedpersons aktuelle krav om en undskyldning. Og kirkebossernes reaktion. Et godt plot, stærke scener, gode karakterer, flydende handling, topunderholdning - baseret på fornem research.
-- 5 hjerter, Politiken

Denne roman er Ole Cliffords tiende, og endnu en gang leverer han spænding på højt niveau. Han har brugt fem år til research på historien, og man mærker tydeligt, hvor godt han er inde i sit stof.
-- Litteratursiden

What members say

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.