• Christina Lange - Den Dominikanske Republik
    Mar 31 2021

    Christina bor i Puerto Plata i Den Dominikanske Republik med udsigt til junglen på den ene side og hvide sandstrande på den anden side af huset. Hun møde sin dominikanske mand Ferdinan for et par år siden og så blev de gift. Christina ville egentlig gerne kunne bo i Danmark med sin mand. Men det har sine store udfordringer. For som dominikansk statsborger, kan Christinas mand ikke være sikker på at få opholdstilladelse i Danmark, trods det at de to er gift.

    De ville også gerne prøve at komme lidt mere til Danmark i kortere perioder, for at se om det er det rigtige sted at bo for dem. Men lige nu er pengene små, fordi Christina er arbejdsløs fra sit job i turistbranchen. 65% af landets arbejdskraft ligger i service- og turistsektoren og er landets største indtægtskilde. 

    Med en verdensomspændende pandemi, er der meget få turister i landet. Derudover er der alle mulige forhindringer for, at Christinas mand kan ansøge om et midlertidigt visum, så han kan komme til Danmark med sin hustru. Hør om den svære situation, om kærlighed uden grænser, om Corona i Den Dominikanske Republik, om at være draget mod sine egne rødder og meget andet i denne episode af Historier Fra Coronaland. Den er optaget i december 2020.

    Update fra Christina marts 2021: De seneste måneder er der kommet flere turister her. Primært fra USA, men også nogen få europæiske. Flere hoteller er åbnet nu, dog med mange restriktioner. Min mand har fået arbejde på et hotel. Det er ikke helt det samme som før, men det er en stor hjælp økonomisk. Jeg studerer stadig lidt HF enkeltfag online. Der er ikke noget nyt i forhold til visum. Så vi kan ikke gøre andet end at vente.

    Jeg er nødt til at rejse til Danmark i maj for mine afsluttende eksamener, og vi synes selvfølgelig at det er uretfærdigt, at vi stadig ikke kan rejse sammen. Ambassaderne er åbne, så hvorfor kan de ikke bare åbne for repræsentationerne igen? Det giver ikke rigtig nogen mening længere, men jeg kan da godt se og til dels forstå, at et forhold som vores og vores situation bare ganske enkelt ikke er en prioritet. Det ændrer dog ikke på frustrationen over at vi ikke rigtig kan komme videre med vores liv sammen.

    Nævnt i episoden:

    • På Our World in Data kan du se de aktuelle Coronatal for Den Dominikanske Republik og sammenligne med f.eks. Danmark
    • Læs mere om Den Dominikanske Republik
    • Læs om alle de regler (og forhindringer) der er for en dansker, der gerne vil have sin udenlandske ægtefælle til Danmark.

    Følg Christina Lange på Twitter og tjek hashtagget #kærlighedudengrænser – der er rigtig mange mennesker, der er i klemme, fordi de er blevet forelskede, elsker, eller er gift med en borger som ikke er fra EU.

    Show more Show less
    25 mins
  • Maja Nielsen – Nuuk, Grønland
    Feb 18 2021

    Maja Nielsen har boet i Grønland i tre år og flyttede derop, da hun var færdig med at studere. Hun arbejder som konsulent i Ilik, et lille konsulentfirma og bor sammen med sin kæreste i Nuuk, hvor der bor 15.000 mennesker. Grønland har været forskånet for at være hårdt ramt af Corona – der har været 30 smittede i Grønland indtil nu – og alle er meldt raske igen.

    Maja fortæller om, hvordan det er at bo på en stor ø, i den fantastiske natur, og om hvordan Corona har påvirket hendes hverdag og hendes regelmæssige rejser til Danmark. Vi taler også om Majas ”Lykkeliga Hold”, som bringer hende stor glæde – hun træner udviklingshandicappede børn i alderen 6-15 år. Vi berører også klimaforandringerne, som ikke rigtig er noget, man snakker om i Grønland, selvom de godt kan se, at isen smelter deroppe.

    Denne episode blev optaget den 3. december 2020. Følg i øvrigt Maja på Instagram og se de flotte billeder, hun poster af Grønlands smukke natur.

    Nævnt i episoden:

    • Coronatilfælde i Grønland Siden vi optog podcasten med Maja, har der været lidt flere Coronasmittede, nemlig 30. Du kan følge de aktuelle Coronatal for Grønland på denne side
    • Lykkeliga-holdet som er et håndboldhold for udviklingshandicappede børn i alderen 6-15 år. Projektet blev startet af håndboldspilleren Rikke Nielsen. Læs mere om projektet her.
    Show more Show less
    22 mins
  • Astrid Ågot – Holbæk
    Jan 8 2021

    Coronapandemien har trods mange tragedier også haft positive effekter. Vi har været mere sammen med vores familier. Husdyr er blevet anskaffet og måske reddet fra dyreinternater. Og så har vi ryddet op. Vi har ryddet rigtig meget op!

    Den effekt kan Astrid og Will, som ejer BAKANO Design i Holbæk, godt mærke. De har nemlig haft travlt med at hente folks gamle og udslidte lædersofaer og lædertøj, som de redder fra at blive sendt på forbrændingen. I stedet sprætter de dem op og syer dem om til tasker og accessories.

    Hør Astrids historie og historien om BAKANO Design – en virksomhed, der går op i genbrug, miljø og ordentlige arbejdsforhold for deres ansatte.

    Astrid fortæller også hvorfor Bakano vil være en socialøkonomisk virksomhed – og så taler vi om upcycling, fast fashion, slow fashion og om det paradigmeskifte, der måske er skubbet i gang grund af Coronapandemien. Endelig taler vi om social bæredygtighed. For Bakano vil gerne give mennesker, som andre arbejdspladser har svært ved at rumme, en plads på arbejdsmarkedet. Episoden er optaget den 1. december 2020.

    Nævnt i episoden:

    • BAKANO Design
    • Definition på en Socialøkonomisk virksomhed
    Show more Show less
    Less than 1 minute
  • Lise Nygaard – Wollongong, Australien
    Dec 4 2020

    14 dage før Danmark gik i lockdown, landede Lise Nygaard i Australien med sin kæreste, fordi han fik et ph.d.-stipendiat på Universitetet i Wollongong. Byen har 300.000 indbyggere, og ligger en times kørsel syd for Sydney.

    I Australien kan man få et ”Working Holiday Visa”, hvor man skal lægge 88 dages frivilligt arbejde inden for bestemte brancher for at få lov at opholde sig dernede i et år.

    Det har Lise gjort. Så hun er i gang med at genopbygge hegn for landmænd, hvis hegn forsvandt i de omfattende brande, der fandt sted i Australien i 2019 – en af de værste brandsæsoner i landets historie.

    Hør hvordan 27-årige Lise lever ude i bushen, genopbygger hegn og er samtalepartner for nogle mennesker, der har mistet alt i de australske skovbrande.

    Da jeg talte med Lise den 5. november 2020, var der meget lav smitte i Australien. 

    Du kan se de seneste tal for Australien her

    Nævnt i episoden:

    • Working Holiday Visa 
    • Wollongong hvor Lise og hendes kæreste bor
    • Blue Mountains Australia 
    • Den frivillige organisation BlaizeAid
    Show more Show less
    26 mins
  • Silke Bock - Ubud, Bali, Indonesien
    Nov 10 2020

    Silke Bock og hendes familie har været to år på Bali. De tog dertil dels fordi hendes mand Anders foretog et karriereskifte og kunne arbejde hvor som helst fra i verden, dels fordi Silke skulle på barsel med den yngste af deres tre døtre.

    80 % af Balis indtjening kommer fra turisme. Og da Corona holdt sit indtog, blev lokalbefolkningen hårdt ramt.

    Så Silke tænkte, at hun måtte gøre noget. Og nu er hun blevet møbeleksportør og kører rundt på sin scooter for at sætte de lokale i gang med at producere møbler, som hun sender med containerskib til Danmark.

    Hør historien om Silke og møblerne, livet på Bali og hvordan hjælpsomme danskere gør en kæmpe forskel for de lokale her i Coronatiden.

    Episoden er optaget i november 2020.

    Links og info:

    • Følg Silke og møblerne fra Bali her
    • Byen Ubud som Silke bor i
    Show more Show less
    23 mins
  • Brian Sundstrup - København
    Oct 2 2020

    I Historier fra Coronaland har jeg interviewet adskillige iværksættere siden podcastens start. Fælles for dem alle er, at kreativiteten er trådt ind i takt med at Corona har forsøgt at slå dem ud.   Denne uges gæst er ingen undtagelse. I to år havde salgschef hos Dryk, Brian Sundstrup, og hans kolleger arbejdet på at få sendt deres nye plantedrik på gaden. Alt var klart til den store launch. Forbrugerne skulle lære den nye drik at kende på caféerne – og så kom Corona!   Hør hvordan Brian og holdet bag Dryk tacklede den udfordring i Historier fra Coronaland, som er optaget fredag den 18. september 2020.   I episoden taler vi også om de gode ting som Coronatiden trods alt har bragt os og hvad fremtiden bringer. For der er faktisk ting vi kan glæde os over, og positive forandringer, der er sket. Vi taler også om containerskibe på vej til Kina og hundelorte på de københavnske gader!

    Nævnt i episoden: Jeg spørger Brian Sundstrup om Dryk skal ”B-corp certificeres”. Men hvad er det? En virksomhed kan lade sig B Corp-certificere og dermed bevise, at de lever op til en række ambitiøse samfunds- og miljømæssige standarder og udviser en ekstraordinær grad af ansvarlighed og gennemsigtighed. Du kan læse mere om certificeringen her.

    Følg Dryk her:

    • Dryk hjemmeside 
    • Facebook
    • Instagram
    Show more Show less
    28 mins
  • Anders Juel Rasmussen - Rungsted Kyst
    Sep 3 2020

    Hvis du besøger Røde Kors-butikken i Hørsholm, eller andre brugtbutikker i Nordsjælland, så kan det være du støder på Anders Juel Rasmussen, der står og ”fisker perler”.

    Anders Juel Rasmussen er 47 år gammel og bor sammen med familien i en villalejlighed i Rungsted Kyst. Han er iværksætter og Founder af CPH`ATTITUDE, som upcycler smykker – det betyder, at Anders opkøber vintage smykker og perler, og designer nye og bæredygtige smykker af dem.   Coronatiden har også været en udfordring for Anders. For normalt plejer han at finde sine smykker på loppemarkeder, som jo har været lukkede. Derudover har et hussalg som er trukket i langdrag bremset iværksætterdrømmen en smule. Men Anders klør på!   Hør hans historie og vores snak om iværksætteri, investorer, Coronakrisen og Klimakrisen i denne episode, der er optaget den 18. august 2020.   Nævnt i episoden: ·       Upcycling:  https://dsn.dk/noid/?q=upcycling ·       Anders’ firma “CPH’ ATTITUDE” ·       Danske Banks investorplatform: https://danskebank.dk/erhverv/digitale-services/andre-digitale-services/the-hub

    Show more Show less
    22 mins
  • Daniel Gray Christoffersen - Frederiksberg
    Aug 24 2020

    Coronatiden har udfordret 24-årige Daniel Gray Christoffersen på flere måder; Dels har han og hans amerikanske kæreste været nødt til at forlænge deres langdistanceforhold, da hendes fly blev aflyst, dagen før Danmark lukkede ned i marts.

    Dels har han savnet strukturen i hverdagen og i modsætning til andre, har han ikke trivedes så godt med at have så meget tid til sig selv. Men der er også lyspunkter. Daniel har brugt tiden på at være mere analog og har tilegnet sig ny viden.

    Hør hans fortælling i denne episode af Historier fra Coronaland. Episoden er optaget den 6. august 2020.

    Og til dem der gerne vil vide om det lykkedes Daniel og kæresten at blive genforenet i Danmark kan jeg afsløre, at det heldigvis endte godt <3

    Følg Daniel på Instagram.

    Show more Show less
    13 mins