Episodes

  • Αυτό με τον οικοδόμο που έσωσε τη Φιορεντίνα
    Nov 26 2023

    Το 2002, η Φιορεντίνα βίωνε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της. Τα οικονομικά χρέη που ταλάνιζαν τους Βιόλα, τους ανάγκασαν να υποβιβαστούν στην 4η κατηγορία και να κάνουν μία νέα αρχή. Σχεδόν όλοι οι παίκτες αποχώρησαν κάτι που σήμαινε ότι χρειαζόταν ένα νέο ήρωα.

    Ένας οικοδόμος και γιος ψαρά από μία μικρή πόλη της Σικελίας, ονόματι Κριστιάν Ριγκανό, ο οποίος ήταν μέχρι τότε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, θα ήταν ο άνθρωπος που θα προσπαθούσε να φέρει τη Φιορεντίνα πίσω στα μεγάλα σαλόνια της Serie A και παράλληλα να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να αγωνιστεί κόντρα στους καλύτερους.

    Social Media:

    Instagram - Tik tok: tieipestorathepodcast

    Show more Show less
    12 mins
  • Αυτό με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο - πρόλογος
    Jul 24 2023

    Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν είχαμε μία λέξη να το ορίσουμε, θα ήταν ρομαντισμός. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου. Από αυτό ξεκίνησαν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές κι όχι μόνο. Πλέον, η καρδιά τούτη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Οι οικονομικές δυσκολίες έχουν πλήξει τις ομάδες των χαμηλότερων εν τάξει κατηγοριών με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο να μη συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα κάνοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ολοένα πιο φτωχό. Για τη ανάδειξη των προβλημάτων από τα οποία πάσχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν ήμουν μόνος. Μιλήσαμε με έναν ποδοσφαιριστή, έναν προπονητή, ένα διαιτητή, έναν πρόεδρο κι ένα δημοσιογράφο με σκοπό να σχηματιστεί μία όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη άποψη τόσο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτό καθ' αυτό, όσο και για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν ανάλογα με το πόστο όπου βρίσκονται.


    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και τους πέντε συνεντευξιαζόμενους οι οποίοι δέχθηκαν να μιλήσουν στο Podcast:


    Κώστας Μπαλαφούτης - πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής

    Δημήτρης Καλύκας - προπονητής Βύζαντος Μεγάρων και ταμίας του συνδέσμου προπονητών Πειραιά

    Νίκος Σιδερής - διαιτητής ΕΠΣ Αθηνών

    Θανάσης Μπαλαφούτης - πρόεδρος Ατρόμητου Κερατσινίου

    Στάθης Γιάππαπας - δημοσιογράφος του Site ''Peiraiotika.gr''


    Instagram - Tik Tok: tieipestorathepodcast

    Show more Show less
    1 min
  • Αυτό με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (ft. Κώστας Μπαλαφούτης)
    Jul 24 2023

    Κώστας Μπαλαφούτης - πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.


    Μία ειδική περίπτωση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή καθώς έχει βιώσει τόσο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Με τον πρώην τερματοφύλακα, Κώστα Μπαλαφούτη, μιλήσαμε για την ποδοσφαιρική του καριέρα καθώς και για τις διαφορές που παρατήρησε ανάμεσα στο ελληνικό και το ξένο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σειρά στη συζήτηση πήραν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και το αν υπάρχει ακόμα ρομαντισμός από πλευράς τους.


    Instagram - Tik tok: tieipestorathepodcast

    Show more Show less
    1 hr and 2 mins
  • Αυτό με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (ft. Δημήτρης Καλύκας)
    Jul 24 2023

    Δημήτρης Καλύκας - προπονητής Βύζαντος Μεγάρων και ταμίας του συνδέσμου προπονητών Πειραιά.


    Ένας άνθρωπος με πολλές παραστάσεις τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο κι εκτός. Με τον κ. Καλύκα μιλήσαμε αρχικά για την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, αλλά και για τους ανθρώπους που τον επηρέασαν σαν παίκτη και σαν προπονητή. Στη συνέχεια, θίξαμε το θέμα της προπονητικής στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το επίπεδο επαγγελματισμού που επικρατεί, αλλά και το ρόλο που έχει ο σύνδεσμος προπονητών στο έργο τους.


    Instagram - Tik Tok: tieipestorathepodcast

    Show more Show less
    49 mins
  • Αυτό με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (ft. Νίκος Σιδερής)
    Jul 24 2023

    Νίκος Σιδερής - διαιτητής ΕΠΣ Αθηνών.


    Ένας από τους διαιτητές της νεότερης γενιάς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με τον Νίκο, μιλήσαμε για το κλίμα που επικρατεί στο χώρο της διαιτησίας, για τις πρώτες του εμπειρίες σαν διαιτητής, καθώς επίσης και το αν τα νέα παιδιά δέχονται της στήριξης των πιο έμπειρων διαιτητών.


    Instagram - Tik Tok: tieipestorathepodcast

    Show more Show less
    40 mins
  • Αυτό με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (ft. Θανάσης Μπαλαφούτης)
    Jul 24 2023

    Θανάσης Μπαλαφούτης - πρόεδρος Ατρόμητου Κερατσινίου.


    Ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με τον κ. Μπαλαφούτη, μιλήσαμε για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας πρόεδρος μιας ερασιτεχνικής ομάδας αλλά και τα χρήματα που ξοδεύει για τα λειτουργικά της έξοδα. Ακόμη, αναφερθήκαμε στις οικονομικές πηγές που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να επιβιώσουν οι ομάδες.


    Instagram - Tik Tok: tieipestorathepodcast

    Show more Show less
    1 hr and 1 min
  • Αυτό με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (ft. Στάθης Γιάππαπας)
    Jul 24 2023

    Στάθης Γιάππαπας - δημοσιογράφος του site peiraiotika.gr.


    Έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Γιάππαπας μας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας δημοσιογράφος ως προς την κάλυψη ενός αγώνα, το ενδιαφέρον που υπάρχει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από δημοσιογραφική σκοπιά, αλλά και το αν τα νέα παιδιά θέλουν να ξεκινήσουν την πορεία τους από τις εν λόγω κατηγορίες.


    Instagram - Tik Tok: tieipestorathepodcast

    Show more Show less
    41 mins
  • Αυτό με τον ήρωα Νίκο Γόδα
    Apr 1 2023

    Στις 19 Νοεμβρίου του 1948 συντελέσθη μία από τις πιο γνωστές εκτελέσεις ποδοσφαιριστών στη χώρα μας. Ο Νίκος Γόδας, ο οποίος διακρίθηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν επίσης ενεργό μέλος και του ΕΛΑΣ. Η συμμετοχή του εκεί, στάθηκε ικανή να του στερήσει τη ζωή, παρά το γεγονός οτι μπορούσε να είχε γλιτώσει! Τα ιδανικά του όμως, δεν του επέτρεψαν να αλλάξει γνώμη και να πέσει σαν ένας μαχόμενος ήρωας.


    Find us on: Instagram-Tik tok: tieipestorathepodcast


    Show more Show less
    18 mins