We are currently making improvements to the Audible site. In an effort to enhance the accessibility experience for our customers, we have created a page to more easily navigate the new experience, available at the web address www.audible.com/access .
Șocul întoarcerii în țară Audiobook

Șocul întoarcerii în țară

Regular Price:$5.52
 • Membership Details:
  • First book free with 30-day trial
  • $14.95/month thereafter for your choice of 1 new book each month
  • Cancel easily anytime
  • Exchange books you don't like
  • All selected books are yours to keep, even if you cancel
 • - or -

Publisher's Summary

"Trebuie, mai întâi, sa va spun ca va citesc acum un capitol din cartea mea care se numeste Amintiri din pribegie. [...] Capitolul pe care vi-l citesc este ultimul din aceasta carte si, de fapt, este dincolo de pribegie, fiindca e vorba de socul întoarcerii mele în tara, dupa o absenta de patruzeci si cinci de ani. Eram în momentul acela la Paris, secretar general al unei institutii românesti benevole care se numea Casa Româneasca, si, impresionati peste masura de ce se întâmplase la Bucuresti în decembrie 1989, am hotarât sa venim la Bucuresti cu niste masini, aducând în tara lucruri care lipseau partidelor, universitatilor... Dupa trei zile de drum - cu mici incidente pe parcurs, cum e si firesc cu o echipa improvizata, cu tovarasi, mai toti, cunoscuti abia în ajun -, am sosit la granita ungaro-româna, pe drumul Budapesta-Cluj. Granicerii români îmi pareau destul de dezorientati fata de convoiul nostru cu etichete de asistenta umanitara, ei însisi dându-ne impresia ca nu erau înca bine dezmeticiti dupa evenimentele din decembrie - nu stiau înca daca de acum s-a schimbat ceva în viata lor."
Neagu Djuvara

Please note: This audiobook is in Romanian.

©2005 Humanitas (P)2011 Humanitas

What Members Say

Average Customer Rating

5.0 (4 )
5 star
 (4)
4 star
 (0)
3 star
 (0)
2 star
 (0)
1 star
 (0)
Overall
5.0 (4 )
5 star
 (4)
4 star
 (0)
3 star
 (0)
2 star
 (0)
1 star
 (0)
Story
5.0 (4 )
5 star
 (4)
4 star
 (0)
3 star
 (0)
2 star
 (0)
1 star
 (0)
Performance
Sort by:
 •  
  Stefan Balan 09-06-17 Member Since 2017

  StB

  HELPFUL VOTES
  1
  ratings
  REVIEWS
  13
  7
  FOLLOWERS
  FOLLOWING
  0
  0
  Overall
  Performance
  Story
  "Moving and compassionate return to Romania"

  Moving and compassionate description of the Romanian genius of "institutionalizing chaos" after the 1989 fall of communism. A gentle but uncompromising reminder of what normality is. Should be read or listened to by any Romanian.

  0 of 0 people found this review helpful

Report Inappropriate Content

If you find this review inappropriate and think it should be removed from our site, let us know. This report will be reviewed by Audible and we will take appropriate action.

Cancel

Thank you.

Your report has been received. It will be reviewed by Audible and we will take appropriate action.