Un restaurant caníbal a Berlín Podcast Por Catalunya Ràdio arte de portada

Un restaurant caníbal a Berlín

Un restaurant caníbal a Berlín

De: Catalunya Ràdio
Escúchala gratis

Acerca de esta escucha

Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia va molt més enllà d'alimentar-se: és cultura...Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA Ciencias Sociales
Episodios
  • Com el menjar pot salvar el món
    May 11 2025
    Un menú dedicat al repte d'alimentar la població urbana. Ara per ara, alimentar les ciutats implica el 75% dels recursos de la Terra i la situació cada vegada és més greu. Ens ho explica Carolyn Steel, una arquitecta britànica que estudia la relació entre el menjar i les ciutats i com el model d'alimentació que adoptem pot destruir el planeta o salvar-lo. Segons The Ecologist Magazine, Steel està considerada com "una de les deu visionàries més grans del segle XXI". També posem sobre la taula temes com els mercats, el preu dels aliments o la cultura alimentària. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol a un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i acabem fent gana amb l'especialitat que ens porta el restaurant Es Portal, a Pals, al Baix Empordà. Un restaurant que justament ha fet molta feina per posar en valor els vins de la DO Empordà. El seu cuiner, Joan Carles Sánchez, ens recomana un arròs fet a l'estil empordanès!
    Más Menos
    44 m
  • Reflexions gastro després de l'apagada: cuines de gas i la història de les neveres
    May 4 2025
    Menú especial amb les reflexions gastronòmiques que ens deixa l'apagada elèctrica: com ha afectat el tall restaurants, mercats, supermercats, petits botiguers, pagesos i ramaders? En parlem amb el cuiner Jordi Vilà, que també reflexiona sobre quina diferència hi ha entre cuinar amb gas o amb inducció o vitroceràmica. Carme Gasull parla de com els mercats, els supermercats i les escoles de gastronomia van viure l'apagada. Sentim les veus també del forner Daniel Jordà, l'armadora Cristina Caparrós, i Raquel Serrat, coordinadora nacional d'Unió de Pagesos. Descobrim la curiosa història de les neveres amb la historiadora de la gastronomia Inés Butrón. I el periodista Arturo Puente, a la secció "Qui remena les cireres", parla d'una de les empreses catalanes que més depèn de l'electricitat: La Sirena. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Mar de Pins, de Gavà.
    Más Menos
    1 h y 20 m
  • La Xina: a la conquesta de la indústria mundial del vi
    Apr 27 2025
    Un menú especial dedicat als vins xinesos i a la nova geografia vinícola mundial. La Xina ja és el tercer país del món amb més superfície de vinyes conreades, i descobrim com vol conquerir el mercat del vi. Parlem amb Li Yun, president d'Enoturisme de Yantai, la zona vinícola més extensa del país, i els professors de la Universitat de Tacoma, als Estats Units, Cynthia Howson i Pierre Ly, autors d'"Aventuras en la ruta del vino de China". A més, Ferran Centelles, sommelier històric d'El Bulli, explica les característiques del vi xinès i dels països emergents, que reconfiguren el mapa vinícola del món. Daniel Jordà, de Panes Creativos, explica la curiosa història de la xapata, un pa que es va crear a Itàlia per plantar cara a la baguet francesa. Acabem, com sempre, amb l'actualitat de la setmana, descobrim la frase de Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Jiribilla, a l'Eixample de Barcelona.
    Más Menos
    1 h y 9 m
adbl_web_global_use_to_activate_T1_webcro805_stickypopup
Todavía no hay opiniones