Adalet Atlası  Por  arte de portada

Adalet Atlası

De: Anadolu Kültür
  • Resumen

  • Anadolu Kültür’ün hazırladığı bu podcast serisinde adaleti çok yönlü ele alıyoruz: Adil olanı kim, neye göre belirliyor? Neyin adil olduğuna nasıl karar veriyoruz? Adaletsizliklere karşı neden susuyor, ne zaman harekete geçiyoruz? 

    Müzikten felsefeye, hukuktan edebiyata farklı alanlardan konukların bir araya geldiği bölümlerde bu sorulara ve daha birçoğuna yanıtlar arıyoruz.

    Detaylı bilgi Anadolu Kültür web sitesinde.


    © Anadolu Kültür
    Más Menos
Episodios
  • 2.15 Bugün Türkiye’de adaleti konuşmak
    Jun 10 2022

    Adalet Atlası podcast serisinin son bölümünde Türkiye’nin güncel durumu içinde adaleti konuşmamızın anlamını, Danışma Kurulu üyelerimiz Senem AytaçOzan ErözdenUmut Tümay ArslanMehmet Fatih UsluCeren Akçabay ve Kasım Akbaş ile sorguluyoruz. Çıkış noktası olarak, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Nisan 2022'de Gezi Davası kararını ele alıyoruz. Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet, Mücella YapıcıÇiğdem MaterHakan AltınayMine ÖzerdenCan AtalayTayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldığı karardan yola çıkarak adaletin yürütücüsü olması beklenen hukukun, yargı mensupları tarafından uygulanmadığı bir dönemde adalet arayışının imkânları üzerine konuşuyoruz. 

    Más Menos
    33 m
  • 2.14 Adalet Atlası’nda ne yaptık?
    Jun 9 2022

    Adalet Atlası'nda sona yaklaşırken Danışma Kurulu üyelerimiz Senem AytaçOzan ErözdenUmut Tümay ArslanMehmet Fatih UsluCeren Akçabay ve Kasım Akbaş ile üç yıla yayılan ve iki sezon süren podcast serisinde neleri, neden yaptığımızı ve yapamadığımızı konuşuyoruz. Bölümde, seri boyunca müzikten video oyunlarına, kanıt üretiminden defineciliğe pek çok alanın adaletle kesişim noktalarına bakmanın adalete ilişkin düşüncelerimizi nasıl dönüştürdüğünü, adaleti yokluğunda düşünmenin yorgunluğunu yok saymadan tartışıyoruz.

    Más Menos
    42 m
  • 2.13 Yeraltından yeryüzüne şiddet
    Jun 3 2022

    Deniz biyologu Levent Artüz, sanatçı Aslı Uludağ ve felsefeci Oğuz Karayemiş, Adalet Atlası’nın bu bölümünde çöpten yola çıkarak çevresel şiddet üzerine konuşuyor. Kayıtta, vaka olarak toplumsal ve endüstriyel atıkların boşaltıldığı Marmara Denizi ve ‘çevre dostu’ olarak sunulan jeotermal enerji santrallerinin faaliyet gösterdiği yeraltı ele alınıyor. 

    Más Menos
    34 m

Lo que los oyentes dicen sobre Adalet Atlası

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.