SSI - sektionen för särskilda insatser

2 books in series
4.5 out of 5 stars 4 ratings

Den aningslöse Publisher's summary

"Snabbt drog Niklas bort sin hand. Han hörde cementen landa på Kaders kropp, nu skulle det bara dröja några sekunder innan den tunga och blöta massan letade sig ner i näsan, munnen, strupen och halsen och effektivt avslutade Kaders liv. Niklas tittade inte ner i lådan, han visste ändå hur det skulle se ut, han hade redan bilden på hornhinnan och där skulle den finnas kvar resten av livet."

Istället för att skriva en konventionell deckare som läsarna är vana vid, dvs där det mesta som skrivs är direkt felaktigt, har Tage Åström valt att beskriva hur det egentligen går till när man arbetar med okonventionella polismetoder. Hans budskap är helt enkelt: Det är så här det går till när man vill, behöver och krävs på resultat.

"SSI - Den aningslöse" handlar om spelet som försiggår bakom kulisserna när det gäller att bekämpa grov brottslighet. När man läser boken kan man få uppfattningen att detta arbete är cyniskt och bedrivs i gränslandet mellan lagligt och olagligt, och det stämmer, enligt författaren.

"SSI - Den aningslöse" får vi följa en informatör och en av polisens hanterare, dvs den som har hand om informatören, i deras arbete att förhindra att en skoningslös narkotikaliga får fotfäste i Stockholm. Genom att skildra arbetet utifrån de båda huvudpersonernas olika perspektiv får läsaren en unik inblick i det spännande och farliga arbetet som bedrivs för att bekämpa grov organiserad brottslighet.
©2013 Bladh by Bladh (P)2013 HörOpp
Show more Show less
You're getting 2 free audiobooks.


You're getting two free audiobooks.

$14.95 per month after 30 days. Cancel anytime.
Product List
  • Book 1

    Regular price: $5.11 or 1 credit

    Sale price: $5.11 or 1 credit

  • Book 2

    Regular price: $5.11 or 1 credit

    Sale price: $5.11 or 1 credit