Jørgen Lykke

3 books in series
0 out of 5 stars Not rated yet

Jørgen Lykke 1 Publisher's summary

På en og samme tid udspiller sig en kaerlighedshistorie og en tragedie med adelsmanden Jørgen Lykke som centrum i 1500-tallets Danmark. Det er reformationstidens brydning mellem konge, adel og magt, som danner baggrunden, men først og fremmest er det den tragiske fortaelling om adelsmanden, som bliver mere og mere skruppelløs i sin jagt efter rigdom og magt.

Thit Jensen selv mente, at hun havde en spirituel forbindelse til sine mange historiske figurer, som satte hende i stand til at portraettere dem akkurat, og som hun byggede fortaellingerne op ud fra. Denne spiritualitet praeger i høj grad både romanen "Jørgen Lykke" og Thit Jensens mange andre store historiske romaner.

Romanen "Jørgen Lykke" er en del af Thit Jensens romanprojekt "Himmerlands Nitakkede Krone", som fortaeller om Danmark fra omkring år 900 til slutningen af 1500-tallet. Udover denne roman består projektet bl.a. også af romanerne Stygge Krumpen, Den sidste valkyrie og Prins Nilaus af Danmark.

Thit Jensen (1876-1957) var en af Danmarks vigtigste kvindelige forfattere i det 20. århundrede. Det omfattende forfatterskab breder sig isaer over historiske og samtidsromaner, men udover de mange populaere vaerker huskes Thit Jensen i dag også for sin rolle som engageret kvindesagsforkaemper.
©2016 Lindhardt og Ringhof (P)2016 Lindhardt og Ringhof
Show more Show less
You're getting a free audiobook


You're getting a free audiobook.

$14.95 per month after 30 days. Cancel anytime.
Product List
 • Book 1

  Regular price: $13.70 or 1 credit

  Sale price: $13.70 or 1 credit

 • Book 2

  Regular price: $13.70 or 1 credit

  Sale price: $13.70 or 1 credit

 • Book 3

  Regular price: $13.70 or 1 credit

  Sale price: $13.70 or 1 credit