Episodios

  • Як слідувати за Ісусом в антихристиянському світі – Дерил Маккарті
    Apr 29 2024

    Схоже, у багатьох аспектах цей світ стає все більш анти-християнським. Втім, це не знімає з нас відповідальності продовжувати жити згідно з Божим Словом та триматися Його істини. Про те як ми проявляємо цей послух та якими стратегіями можемо користуватися для того, щоб бути сфокусованими на Христі, а не на цьому світі розповідає доктор Дерил Маккарті, лідер служіння Ковадло лідерства (Leadership Anvil).

    Más Menos
    1 h y 17 m
  • Ісус Христос як Дивовижний Вчитель – Пітер Вільямс
    Apr 3 2024

    Детальне дослідження слів Христа, які записані у Євангеліях дає нам не просто розуміння про велику мудрість, якою Він ділився з людьми, але також показує, що Він був Геніальним Вчителем. Разом з провідним дослідником Біблії Пітером Вільямсом ми починаємо серію відео-лекцій про Христа як дивовижного вчителя.

    Más Menos
    1 h y 21 m
  • Цілі та практичні інструменти християнського учнівства – Чарльз Уайт
    Mar 20 2024

    Заповідь Христа про те, щоб ми йшли та робили інших людей Його учнями продовжує бути актуальною для нас і сьогодні. І це стосується не лише питання навернення людини до Бога і регулярного відвідування церкви. Це про особисте духовне зростання та допомогу іншій людині ставати зрілою у Христі. Про те, як це виглядає на практиці, говорили з Чарльзом Уайтом, професором християнської думки та історії Університету Спрінг Арбор.

    Más Menos
    58 m
  • Побудова лідерських команд — Джон Стівенс
    Mar 8 2024

    Християнське служіння найкраще виконувати командам, а не людям, які працюють поодинці. У цьому відео буде розглянуто способи побудови та розвитку лідерських команд, сприяння здоровій динаміці команд та вирішення загальних проблем, що виникають у лідерських командах. В першу чергу ми зосередимось на біблійному вченні про керівництво командою, а також будемо спиратися на мудрість ділового світу. Лекцію читає Джон Стівенс, національний директор Спільноти незалежних євангельських церков (Fellowship of Independent Evangelical Churches).

    Más Menos
    45 m
  • Наслідки відкидання істини для освітньої сфери та суспільства — Еверетт Пайпер
    Mar 4 2024

    "Це не дитячий садок, а університет". Це відома фраза, яку колись сказав колишній керівник Весліанського університету Оклахоми Еверетт Пайпер, коментуючи налаштування сучасної молоді, яка не готова чути істину, яка їм не подобається. Чому так важливо проповідувати істину, особливо в освіті, та до чого може призвести її відкидання — про це говорили з паном Пайпером в межах одного з наших інтерв'ю.

    Más Menos
    1 h y 10 m
  • Основні принципи влаштування християнських народів — Марк Білайлз
    Feb 9 2024

    Сьогодні у західному світі спостерігається відверте протистояння проти Біблії та християнських принципів. Проте, як не парадоксально, саме ці Біблія і християнські принципи зробили Захід успішним. Про ідеї, що трансформували світ, поговорили на вебінарі Християнської відкритої академії з істориком, громадським діячем та автором книг Марком Білайлзом.

    Más Menos
    1 h y 16 m
  • Еволюція ідеї свободи від християнської політичної традиції до секулярної — Микола Харламенков
    Feb 2 2024

    Сьогодні свобода як цінність сприймається в багатьох, особливо західних, суспільствах, як даність, без якої неможливе існування соціуму. Проте насправді ідея свободи є дуже цінним надбанням західної цивілізації, яку ретельно досліджували та обґрунтовували видатні мислителі. Лібералізм як ідеологія свободи має здорове християнське коріння, після відкидання якого він виродився у сьогоднішню вседозволеність, де свобода розглядається відірвано від реальності, чим спричиняє величезну шкоду людині та суспільству. Про ідейні витоки лібералізму йдеться у лекції політолога Миколи Харламенкова.

    Más Menos
    50 m
  • Вступ до європеїстики: ЄС та особливості євроінтеграції — Петро Байковський
    Jan 19 2024

    Питання євроінтеграції продовжує бути однією з найважливіших тем для українського суспільства. Адже безперечно, Україна є частиною європейського цивілізаційного простору. Формування української нації та держави завжди було тісно пов'язане з відродженням власної європейської ідентичності, яка передбачає певний набір цінностей, що історично були сформовані юдео-християнським світоглядом.

    У той же час сьогодні Європа здебільшого асоціюється з Європейським Союзом, наднаціональним утворенням, яке охоплює більшість європейських держав і є потужним гравцем на міжнародній арені. В рамках лекції кандидата політичних наук Петра Байковського ми розглянемо особливості розвитку процесу євроінтеграції та тонкощі організації Європейського Союзу. Ми сподіваємося, що даний матеріал буде хорошою базою для розуміння цього питання.

    Не потрібно сильно придивлятися, аби побачити, що прекрасна ідея об'єднаної Європи як «спільноти батьківщин», що була запропонована після Другої світової війни християнськими демократами, сьогодні проходить через кризу і перетворилася на осередок, який поширює глобальні деструктивні явища, такі як ЛГБТ-пропаганда, секуляризм, релятивізм, значне втручання держави в економіку тощо.

    Дивлячись на такий стан речей в ЄС, ми можемо піддатися спокусі думати, що Україні не варто прагнути до Європи. Однак такий хід думок автоматично розвертає нас на Схід, де для України відкривається невтішний сценарій знову опинитися під прямим контролем Москви.

    Чи ж не варто нам почати боротися за справжню Європу, віднайти ті втрачені витоки західної цивілізації і почати відроджувати їх? Бо цінності західної демократії є тим, що так потрібно нашому суспільству. Тому ціль даної лекції полягає у тому, щоб краще зрозуміти виклики Європи, а не розвивати песимізм щодо європейського розвитку України.

    Más Menos
    1 h y 23 m