• Summary

 • Skolverkstan är en podd om lärande i skolan i Göteborg där Bengt Randén, direktör på grundskoleförvaltningen, samtalar med olika gäster. Här lyfter vi fram tankar om kvalitet, ansvar, styrning och likvärdighet för att öka elevers lärande. Varje poddavsnitt kommer att ha ett tema som grundskoledirektören samtalar kring med en rektor, lärare, elev eller forskare.
  Copyright 2019 All rights reserved.
  Show more Show less
Episodes
 • Apr 27 2022

  Som en del av lärarutbildningen ska alla studenter gå på verksamhetsförlagd utbildning (VFU), som är de praktiskt inriktade kurserna i lärarprogrammen. Genom praktikperioderna får blivande lärare möjlighet att använda utbildningens teori i verkligheten. I detta avsnitt av Skolverkstan pratar grundskoledirektör Bengt Randén tillsammans med studenten Olle Cimmerbäck och hans handledare Maria Larsson från Skutehagsskolan om vad den verksamhetsförlagda utbildningen betyder för blivande lärare och för skolan.

  Läs mer om poddavsnittet i en artikel här

  Show more Show less
  27 mins
 • Mar 25 2022

  Många ungdomar hamnar i skuldfällan för att de saknar grundläggande kunskaper om privatekonomi och hållbar konsumtion. Vad får eleverna lära sig i grundskolan idag när det gäller privatekonomi? Och varför är det nödvändigt att elever lär sig om sparande och konsumtion? I detta avsnitt av Skolverkstan pratar grundskoledirektören Bengt Randén med hem- och konsumentkunskapsläraren Sara Nordlund från Påvelundsskolan om varför det är viktigt att eleverna lär sig hur de ska hantera sin ekonomi.

  Läs mer om poddavsnittet i en artikel här

  Show more Show less
  24 mins
 • Feb 24 2022

  När grundsärskolans lärare i Göteborg får mötas och inspirera varandra så utvecklas också grundsärskolan. I detta avsnitt av Skolverkstan pratar grundskoledirektören Bengt Randén med Tina Nahkuri von Eichwald, rektor på Hinnebäck grundsärskola och Jane Carlsson, speciallärare på Kannebäcks grundsärskola om grundsärskolan som skolform och hur man kan öka kvaliteten och likvärdigheten i grundsärskoleelevernas undervisning.

  Läs mer om poddavsnittet i en artikel här.

  Show more Show less
  32 mins

What listeners say about The skolverkstan’s Podcast

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.