• Summary

 • Musiikkia, mietteitä, määritelmiä. Puhu minulle luovuudesta on musiikillisen luovuuden muotoihin paneutuva podcast-sarja, jossa musiikintutkija Riikka Hiltunen keskustelee teemasta ja teeman vierestä muusikko- ja tutkijavieraiden kanssa. Musiikillista luovuutta käsitellään muun muassa suhteessa kaupallisuuteen, sukupuoleen ja muihin luomisen reunaehtoihin. Sarjassa pohditaan myös, mitä musiikillinen luovuus ylipäätään on, ja miten se muuttuu laajempien musiikkialan muutosten myötä. Ohjelmaa julkaisee Voima. Toimitustyötä on tukenut Uudenmaan Kulttuurirahasto. Jingle: Kaj Chydenius - Puhu minulle rakkaudesta
  Voima Kustannus Oy
  Show more Show less
Episodes
 • Sep 1 2022

  Heikki Ranta nousi koronakeväänä Youtubeilmiöksi videoillaan, joilla hän purkaa legendaaristen suomalaisten artistien musiikillisen tyylin palasiksi ja tekee sitten oman versionsa tyyliä mukaillen. Pipo productionsin videoita on katsottu jo yli 1 300 000 kertaa. Lisäksi Ranta työskentelee Helsinki Music Companyn housewriterina ja tekee musiikkia yhtyeensä Water for Dogs kanssa. Millaista on toimia luovana tekijänä kaikissa näissä rooleissa? Mitä Rannan pastissit kertovat luovuudesta laajemminkin?

  Jaksossa kuullaan otteita kappaleista:

   

  Heikki Ranta - Tee biisi niinkuin J. Karjalainen

  Heikki Ranta - Tee biisi niinkuin Leevi and the Leavings

  Heikki Ranta - Tee biisi niinkuin Juice

  Water for Dogs - Lähtökohdista

  Water for Dogs - Kuolemanvalssi

  Show more Show less
  43 mins
 • Jul 1 2022

  Musiikin historiassa naiset ovat jääneet toiseksi sukupuoleksi, ja tänäkin päivänä musiikkiala on lähes kaikissa genreissä varsin sukupuolittunutta. Tutkimuksissa ei ole pystytty kuitenkaan osoittamaan, että miehet olisivat luovempia kuin naiset tai muut sukupuolet. Jaksossa pohditaan tätä ristiriitaa monesta näkökulmasta tutkimuskirjallisuuden ja useiden vieraiden avulla. Muusikot Iisa Pajula, Pekko Käppi ja Demian Seesjärvi pohtivat luovuuden ja sukupuolen suhdetta oman tekemisensä näkökulmasta, ja tutkijat Nuppu Koivisto-Kaasik, Piia Kleemola-Välimäki ja Heidi Partti kertovat tutkimushankkeistaan.

  Show more Show less
  1 hr and 13 mins
 • Jun 15 2022

  Luomisen lähtökohdat voivat olla varsin hedelmälliset, mutta myös haastavat yhtyeessä, jonka jäsenten kulttuuriset ja musiikilliset taustat ovat keskenään hyvin erilaiset. Tässä jaksossa pitkään musiikillista yhteistyötä tehneet raumalaislähtöinen Esko Grundström ja iranilaissyntyinen Marouf Majidi avaavat luomistyötä erityisesti tästä näkökulmasta.  Miten luodaan maailmanmusiikkia, joka on enemmän kuin osastensa summa?

  Jaksossa kuullaan katkelmia seuraavista kappaleista:

  BaranBand: Be To
  BaranBand: Pashiman
  MA ROUF: Fakiiritanssi
  BaranBand: Faryad

  Show more Show less
  1 hr and 2 mins

What listeners say about Puhu minulle luovuudesta

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.