• Summary

 • Erfarenhenheter av konst. Samtal med konstnärer och andra med intresse för konst.
  Copyright 2017 | Filoqwulto
  Show more Show less
Episodes
 • Aug 10 2022

  När tekniken som ger oss artificiellt ljus utvecklas, ställer det nya krav på belysningen i gamla byggnader. Ljuskonstnären och ljusdesignern Svante Pettersson ger råd om att få till belysning i äldre byggnader. Han analyserar också om hur i en av Stockholms elegantaste hotellfoajéer fungerar och hur ljuset är en betydelsefull del för som bidrar till den stämningen i miljön. 

  Show more Show less
  49 mins
 • Jun 2 2022

  Svante Pettersson älskar ljus. Hans intresse väcktes av arkitekten och  ljuskungen Anders Liljefors som Svante Pettersson i praktiken blivit en kronprins till. Under den här intervjun berättar Svante Pettersson om ljus och belysning för reportern Lars Carlén i en lampbutik, i Centralbadets trädgård och på ett café i Kulturhuset i Stockholm. Svante är både ljuskonstnär och ljusdesigner. 

  Show more Show less
  28 mins
 • May 16 2022

  Arkitekten Anders Liljefors berättar om när han redan som barn började att testa sig fram för att få till ett bra ljus i sin marionetteater. Redan som barn väcktes hans intresse för ljus och belysning och det håller i sig. Han berättar om vilken belysning han själv gillar och vilken belysning som får honom att känna obehag. Anders Liljefors berättar  om må-bra-ljus, om professionella fotografers känsla för ljus och mycket annat om ljus.    

  Show more Show less
  49 mins

What listeners say about Tonträff för konst

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.