adbl_ms_membershipImage_includedwith_altText_B076FLV3HT
adbl_ms_membershipImage_includedwith_altText_B076FLV3HT

1 audiobook of your choice.
Stream or download thousands of included titles.
$14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Buy for $13.77

Buy for $13.77

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

NOMINERAD TILL 2019 ÅRS EDGARPRIS I KATEGORIN BÄSTA KRIMINALROMAN

Will Hurley var en tilldragande, charmig och högpresterande student vid elituniversitetet St John's i Dublin - och Irlands mest fruktade seriemördare. Efter att ha stalkat sina fem unga offer dränkte han dem i den stora kanalens leriga vatten. Will dömdes till livstid vid bara nitton års ålder och sitter inspärrad i Dublins centrala mentalsjukhus.

Den nybakade studentskan Alison Smith flyttade till Dublin för att plugga vid St John's och föll snart handlöst för Will Hurtley. Hela hennes värld blommade upp... och imploderade sedan när Liz, hennes bästa vän, blev kanalmördarens offer - och kanalmördaren själv visade sig vara killen som sovit i hennes säng. Alison flydde till Nederländerna och har på tio år inte satt sin fot i Irland.

Men när två unga kvinnor ännu en gång hittas döda i kanalen tar Will kontakt med kriminalpolisen, han hoppas att han ska kunna hjälpa dem lösa vad som ser ut som ett copycatmord. Will erkänner att han har något att berätta - men han är bara villig att göra det för en enda människa.

Det sista Alison vill är att dras tillbaka in i det förflutna hon ansträngt sig så hårt för att lämna bakom sig. Motvilligt återvänder hon till staden hon flydde från för att ännu en gång stå ansikte mot ansikte med mannen som dödade den kvinna hon skulle ha blivit.

Bara för att upptäcka att Will ända tills nu tigit om det värsta av allt.

©2020 Jentas (P)2020 Jentas

Critic Reviews

En exceptionell thriller ... Howard håller läsaren trollbunden ända fram till den överrumplande och tillfredsställande upplösningen.
-- Publishers Weekly

Lögnarens flickvän tar oss med till Dublins kanaler i en roman som är fullproppad med psykologiska trick och som leker med temat "den stygge pojkvännen", i det här fallet synnerligen stygg. Vad tar man sig till när man inser att ens pojkvän är en mördare?
-- Electric Literature

En sofistikerad psykologisk thriller ... Howards porträtt av den unga Alison som en smart tjej full av hopp står i skarp kontrast till kvinnan Alison, vars inre ljus har falnat av tragedier. Utforskningen av romangestalternas inre liv - deras svartsjuka, skuld och missriktade ädelmod - är lika fascinerande som kriminalberättelsen.
-- Shelf Awareness

What listeners say about Lögnarens flickvän

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.