Your audiobook is waiting…

Kunsten at flygte

Narrated by: Jesper Borup
Length: 4 hrs and 41 mins

$14.95/month after 30 days. Cancel anytime.

OR
In Cart

Publisher's Summary

Hvad har den amerikanske besættelse af puslespil under depressionen i 20'erne, tyggegummimagnaten Wrigley og ideen om at bruge kameltropper i USA med hinanden at gøre? Egentlig ingenting, bortset fra at de alle tilhører kategorien af fortryllende mærkværdigheder som den nysgerrige forsker og samler Fredrik Sjöberg føler sig magisk tiltrukket af.

I sin nye bog, "Kunsten at flygte", der følger efter den fascinerende og til skyerne roste Fluefælden, følger Sjöberg i sporet af den afdøde svenske akvarel- og fyrretræsmaler Gunnar Widforss. En skikkelse der er glemt i Sverige, men et kæmpestort navn i USA hvor hans akvareller i dag sælges for millionbeløb.

Widforss' spændende og omflakkende liv lægges i bogen som et puslespil med mange kulørte og skæve brikker: hans familieforhold som kunne være taget ud af Bergmans Fanny og Alexander, hans fuldstændige mangel på økonomisk sans og hans mangel på succes i den europæiske kunstverden, der på det tidspunkt dyrkede modernismen.

Og - ikke mindst - den personlige hemmelighed og frygt for skandale der i 1920 fik ham til at flygte fra Sverige til USA, hvor han lige før depressionen satte ind i 1929, fik et uventet gennembrud som nationalparkernes feterede stjernemaler.

"Kunsten at flygte" er en vild og overrumplende historie om et menneske der finder sig selv ad mange omveje. Forfatteren Sjöberg øver sig undervejs selv i kunsten at flygte og fører sin læser ud på mange biveje, til fremmede lande og tider.
©2017 Lindhardt og Ringhof. Translated by Charlotte Jørgensen (P)2017 Lindhardt og Ringhof

Critic Reviews


Svensk mester gør læseren afhængig af sine elegante sidespring (...) Bogen myldrer med overvejelser og udsagn, der er så gode, at både vor dronning og statsminister burde overveje at hyre ham som taleskriver, næste gang de vil tale til folket.
-- 4 hjerter, Politiken

What members say

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.