adbl_ms_membershipImage_includedwith_altText_B076FLV3HT
adbl_ms_membershipImage_includedwith_altText_B076FLV3HT

1 title per month from Audible’s entire catalog of best sellers, and new releases.
Access a growing selection of included Audible Originals, audiobooks and podcasts.
You will get an email reminder before your trial ends.
Your Premium Plus plan is $14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Buy for $19.70

Buy for $19.70

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

Det celebre stjernepar Shin Sang-Ok og Choi Eun-Hee var forsidestof i efterkrigstidens Sydkorea. Forelskelsen, aegteskabet og skilsmissen mellem den store filminstruktør og den smukke skuespillerinde var en god historie, og hele befolkningen laeste med. Det gjorde Kim Jong-Il også i Nordkorea. Som landets propagandaminister var den kommende diktator besat af store melodramaer - og han var overbevist om, at den kommunistiske propagandakamp skulle vindes gennem det sydkoreanske stjernepar.

I 1978 fik han derfor det hemmelige politi til at kidnappe instruktøren og skuespillerinden. I fem år levede parret i fangenskab - hun indespaerret i en luksuslejlighed, han i politisk torturfaengsel, fordi han naegtede at lave propagandafilm. Da styret endelig fik instruktøren knaekkede, blev parret forenet i et kaempestort, iscenesat tvangsbryllup. Nu havde Kim Jong-Il fået genskabt stjerneparret, og kameraerne var klar til at rulle.

De følgende tre år optog parret under tvangpropagandafilm for diktaturet - blandt andet en kommunistisk genindspilning af Godzilla. Imens planlagde de i dybeste hemmelighed deres flugt fra verdens mest lukkede land.

Gennem omfattende research fortaeller Paul Fischer den vanvittige historie om Kim Jong-Ils spektakulaere kidnapning. Som laeser følger man taet parret, der vågnede op til deres livs mareridt - og som sammen måtte planlaegge en livsfarlig flugt.

Paul Fischer er dokumentarfilminstruktør og journalist. Han har skrevet en raekke artikler om Nordkorea til bl.a. Los Angeles Times og New York Times. "Film, frygt og propaganda "er hans første bog.
©2015 Lindhardt og Ringhof. Translated by Birgit Petterson (P)2015 Lindhardt og Ringhof

Critic Reviews


Det er en utrolig og medrivende historie, lige til et filmmanuskript (...) Igennem denne spaendende og uhyggelige fortaelling om to mennesker, der bliver kastebold i en politisk konflikt, får man et helt enestående billede af det lukkede nordkoreanske samfund (...) Og man laegger ikke bogen vaek, før sidste side er vendt.
-- 5 hjerter, Politiken

Ny amerikansk bog folder hele den hysteriske historie ud - og den er en sand thriller (...) Paul Fischer beskriver det, så laeseren sidder med hjertet i halsen.
-- Filmmagasinet Ekko

What listeners say about Film, frygt og propaganda

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.