• #12 – Jerngryte – Stemmeversjon

 • Jun 3 2021
 • Length: 15 mins
 • Podcast
 • Summary

 • Når høsten kommer, og gryterettene igjen skal frem på middagsbordet, er det mye å se frem til. Med en jerngryte har du et godt verktøy for å lage gryteretter.

  Ved siden av å brukes til suppe og gryteretter, kan en jerngryte også benyttes til baking av brød i stekeovnen. Dette skaper et rundt brød (hvis jerngryten er rund) med sprø kanter. For enkelte av grytene kan det være nødvendig å bytte ut lokkets «knott» før det benyttes i stekeovnen.

  I denne podcasten finner du en tekst-til-stemmeversjon av vår gjennomgang av ulike jerngryter. Her har vi sett på gryter fra leverandører som Le Creuset, Staub, Gense, Orrefors, Fiskars, og andre.

  Grytene finnes i et bredt utvalg av både farger og størrelser. Mange er nok glade i de klassiske svarte støpejernsgrytene, mens andre foretrekker en jerngryte med flere fargevalg. I denne oversikten vil du med andre ord finne noe for enhver smak.

  Intro: En god jerngryte skal være praktisk i bruk, samtidig som den tar seg pent ut, både på kjøkkenbenken eller på middagsbordet. Under har vi sett på 8 støpejernsgryter fra flere av de mest kjente leverandørene i bransjen.

  Støpejernsgryten tas gjerne frem når det skal lages gryteretter. Grytene benyttes også til baking eller steking av både kjøtt og grønnsaker.

  Der du hører på podcast:

  Du finner denne podcasten også på Blubrry, Libsyn, Buzzsprout, iHeart, Player.fm, Breaker, Podchaser, Audible, Radiocut, Listennotes, Apple, Pca.st, Amazon og Google Podcast!

  Show more Show less

What listeners say about #12 – Jerngryte – Stemmeversjon

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.