Episodios

  • Yapay zekânın müzik üretimindeki yeri ve geleceği
    Jul 17 2025

    Konuğumuz Türkiye’nin ilk punk albümüne imza atan Rashit grubunun davulcusu, prodüktör, süpervizör ve müzisyen Orkun Tunç ile müzik endüstrisinin değişen dinamiklerine rağmen otantik tarzını koruyarak sürdürdüğü uzun soluklu kariyerini, yapay zekânın müzik üretimindeki yeri ve geleceğini, Türkiye ve dünyada müzik endüstrisinin gündemlerini, Sample kullanımını ve dizi/film müziklerinin (senkronizasyon) edisyon şirketleri açısından önemini konuşuyoruz.

    Más Menos
    27 m
  • Spotify hakkında Rekabet Kurulu tarafından başlatılan inceleme
    Jul 10 2025

    Konuğumuz Bülent Forta ile Türkiye’de Spotify hakkında Rekabet Kurulu tarafından başlatılan incelemeyi ve IMPALA’nın gündeme getirdiği; majör ve bağımsız yapımcıların dijital platformlar karşısındaki farklı konumlarını ve ortaya çıkan fırsat eşitsizliklerini konuşuyoruz.

    Más Menos
    28 m
  • Orkun Tunç'la dijital müzik platformlarının çalışma prensipleri
    Jul 3 2025

    Türkiye’nin ilk punk grubu Rashit’in davulcusu, prodüktör, süpervisör ve müzisyen Orkun Tunç ile Apple Music/YouTube/Spotify gibi mecralarının dinleyici ve müzisyen için farklılaşan taraflarının neler olduğunu, ⁠DIY (kendin yap) iş modelinin kayıtlı müzik endüstrisindeki fırsatları ve müzisyenden götürenleri, dijital müzik platformlarının çalışma prensiplerini ve yeni jenerasyonun vinyl dinleme-satın alma alışkanlarını masaya yatırıyoruz.

    Más Menos
    25 m
  • 'Türkiye’de Müzisyenin Durumu' raporu
    Jun 26 2025

    Kreşendo ekibinin hazırladığı 'Türkiye’de Müzisyenin Durumu' konulu raporun içeriği paylaşıyor ve raporun metodu, tespitleri ve politika metnini ele alıyoruz.

    Más Menos
    23 m
  • Kapitalist Düzenin Endüstrisiye Hakimiyetine Rağmen Otantik Bir Yolculuk: Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol - Bölüm 2
    Jun 19 2025

    Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol ile sohbetimize kaldığı yerden devam ediyor ve müzik endüstrisine hizmet eden ve direnen müzik okullarını, Berklee’nin dönüşümünü, Grammy’nin sistemini ve DIY/kendin yap iş modeli müzisyen için fırsat mı kendinden yiyen bir sistem mi konuları üzerine konuşuyoruz.

    Más Menos
    29 m
  • Kapitalist Düzenin Endüstrisiye Hakimiyetine Rağmen Otantik Bir Yolculuk: Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol - Bölüm 1
    Jun 12 2025

    Konuğumuz dünya çapında müzik insanı, besteci, piyanist, multi-enstrümantalist ve ses icracısı, akademisyen, müzik alanında yazar, müziğin faydası için vakıf kurmuş, yapım şirketi kurmuş, çeşitli müzik gruplarında çalmış, endüstrinin unutulmaz gruplarından Audiofact’in kurucusu ve üyesi, müzik denilince akla gelen en prestijli okullardan Berklee mezunu, en prestifli ödüllerden Grammy’nin finaline iki kere gelebilmiş Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol algoritmalara rağmen, kapitalist düzenin endüstrisiye hakimiyetine rağmen otantik yolculuğunu ve endüstriyi konuşuyoruz.

    Más Menos
    24 m
  • Spotify’ın İşleyişi: "Mood Machine The Rise of Spotify and the Cost of the Perfect Playlist"
    Jun 5 2025

    Liz Pelly’nin henüz Türkçeye çevrilmemiş müzik endüstrisinin en güncel konusunu, Spotify’ın işleyişini ele alan Mood Machine The Rise of Spotify and the Cost of the Perfect Playlist kitabını yorumluyoruz.

    Más Menos
    25 m
  • İnsan ve teknoloji birlikteliğinin sanattaki neticeleri
    May 29 2025

    Konuğumuz sanatçı ve akademisyen Selçuk Artut ile insan ve teknoloji birlikteliğinin sanattaki neticelerini, müzik üzerinde gösteren çalışmalarını, canlı kodlama yaparak çıkan performanslarını ve azıcık da olsa NFT, metaverse ve yapay zekaya dokunuyoruz.

    Más Menos
    24 m