ISA Podcast  Por  arte de portada

ISA Podcast

De: Islamitische Studentenvereniging Amsterdam - ISA
  • Resumen

  • ISA Podcast is een productie van de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam - ISA
    © 2020 Islamitische Studentenvereniging Amsterdam - ISA
    Más Menos
Episodios
  • Politiek in tijden van populisme - Nourdin El Ouali
    Mar 12 2021
    We gaan in gesprek met Nourdin El Ouali, lijsttrekker van de politieke partij NIDA die in 2021 voor het eerst mee doet met de landelijke Tweede Kamerverkiezingen. In deze aflevering bespreken we o.a. het gevaar van het populisme en het belang van waardegedreven politiek om dit gevaar tegen te gaan. Daarnaast bespreken we de belangrijkste programmapunten van NIDA en werpt Nourdin licht op de positie van moslims in Europa.
    Más Menos
    58 m
  • Kansenongelijkheid, onderwijs en de grote stad - Iliass El Hadioui
    Sep 17 2020
    ‘Onze kracht? Doorgaan al staat de wereld niet op je te wachten.’ We gaan in gesprek met onderwijssocioloog Iliass El Hadioui over hoe een onderzoek naar de relatie tussen straat- en schoolcultuur onder jongeren uitmondde in het ontwikkelen van een filosofie, waarbij docenten leren omgaan met straatgedrag op school. Van de 100 biculturele jongens die starten in de brugklas HAVO of VWO, stroomt zeker 50% af naar een lager studieniveau. Verklaring voor dit gedrag? Eén van de voornaamste redenen is de wrijving tussen de verschillende leefwerelden waar ze zich in bevinden. Jongeren die opgroeien in grote steden hebben te maken met diverse sociale ladders: de thuiscultuur (traditioneel), de schoolcultuur (burgerlijk, 'feminien') en de straatcultuur (macho, ‘masculien’). De jongeren moeten een deel van hun identiteit inleveren om in het schoolsysteem te passen, maar blijken het tegenovergestelde te doen. Dit gaat gepaard met sociale pijn en het gevoel er niet bij te horen. Één van de belangrijkste factoren voor studiesucces en derhalve een groei binnen het schoolsysteem is self-efficacy. Hierbij gaat het om de innerlijke overtuiging bij een student dat zij de schoolladder kunnen beklimmen. Het versterken van self-efficacy doen we door mastery experience. Dit houdt in dat studenten sterker worden door de succeservaring als zij zelf iets onder de knie krijgen. Je boekt een succes, je ziet in dat je het kunt (mastery experience) dit versterkt je geloof in je eigen kunnen (self-efficacy) en resulteert logischerwijs in een beter zelfbeeld. Tot slot geeft Iliass El Hadioui ons de boodschap mee dat we soms een plafond ervaren als we plaats willen nemen binnen de hoogste kringen van de samenleving, denk hierbij aan vooraanstaande posities innemen binnen de politiek of gezondheidszorg. Daar het milieu binnen bet beroepsveld kan wrijven met de normen en waarden die we vanuit huis hebben meegekregen. Er is echter ook een andere kant van de medaille. Dat we sociale pijn ervaren omdat we harder moeten werken zal resulteren in twee belangrijke eigenschappen: wilskracht en veerkracht. Dit zijn dan ook twee prachtige kwaliteiten c.q. competenties die ons goed van pas zullen komen en tevens baten op de werkvloer! Ben je zelf docent en wil je, je verder verdiepen in de filosofie van het switchen en klimmen? Het boek ‘Switchen en klimmen’ geschreven door door Iliass El Hadioui is voor 19,99 te koop via de volgende link: https://www.bol.com/nl/f/de-transformatieve-school/9200000092170388/
    Más Menos
    1 h y 27 m
  • Bekering, Islamitisch Onderwijs, Politiek en Activisme - Asma Claassen
    May 23 2019

    ‘We leven in een paradox: ondanks alle vrijheid en de vele mogelijkheden die moslims hebben in Nederland, zijn we nog steeds heel voorzichtig en hebben we een cynische houding tegenover het organiseren van zaken voor onze gemeenschap.

    ’Met Asma Claassen - Expert Onderwijs en Identiteit bij de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO) - gaan we in gesprek over Islamitisch onderwijs in Nederland, activisme en bekeren tot de Islam.

    Asma besloot zich hard te maken voor Islamitisch onderwijs in Nederland voor de jongere generaties toen ze merkte dat dit nog miste en er wel vraag naar was. De jongere leeftijd is namelijk bij uitstek hét moment om kennis te maken met Allah subhanahu wa ta’ala. Zo ontwierp ze een programma voor een Islamitische peutergroep en begon ze met het ontwikkelen van Islamitisch lesmateriaal in de vorm van spelletjes en boeken. Haar handelen benadrukt ook dat haar intrinsieke motivatie gedreven wordt door de wens naar collectief succes voor onze gemeenschap, hetgeen onze Din ons ook leert.

    Asma belandde niet meteen in de wereld van het Islamitische onderwijs. Voorheen ging ze door het leven als een katholieke vrouw en in de podcast deelt ze haar bekeringsproces met ons. Ze vertelt ons over hoe ze twijfelde aan de kerk, haar doen en laten en de rol van Jezus binnen het geloof. Dat ze het een vreemd idee vindt dat God afgebeeld werd in menselijke gedaante, terwijl God nooit gelijk zou kunnen staan aan Zijn Schepselen. Ze vond de waarheid in de Islam, de religie met niet enkel een rationele insteek, maar een holistische insteek die alle facetten van het leven bestrijkt.

    Hosts: Samira I. Ibrahim & Oumaima El Ghoulbzouri

    Más Menos
    1 h y 10 m

Lo que los oyentes dicen sobre ISA Podcast

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.