2050 Plus  By  cover art

2050 Plus

By: Fakta o klimatu
  • Summary

  • Bonusové epizody podcastu 2050 (https://2050podcast.cz) . V tomto kanálu najdete krátké komentáře a podcastové jednohubky k aktuálnímu dění ve světě klimatické změny. Mimo to zde zveřejňujeme nesestříhané rozhovory s našimi hosty, které jsme do podcastu nepoužili celé, ale jen jejich úryvky. Pokud vás ale host zaujal, máte zde možnost si poslechnout rozhovor celý, bez našich zásahů.
    Fakta o klimatu
    Show more Show less
Episodes
  • Jak se cítíš, když se řekne ‚klima’? Environmentální distres jako fenomén nejen mezi mladými.
    May 15 2024
    Nesestříhaný rozhovor jako bonus k 66. epizodě podcastu 2050.

    Zdenka Voštová se dlouhodobě zabývá lidským prožíváním environmentálních témat jako psychoterapeutka a lektorka. V rozhovoru představuje data a trendy toho, jak lidé po celém světě i v Česku tato témata prožívají. Ve vlastní terapeutické praxi se setkává se skupinami i jednotlivci, na které doléhají témata spojená se změnou klimatu, a emocionálně je tímto procesem doprovází.

    Téměř třetina Čechů prožívá ve spojitosti s klimatickou změnou bezmoc. Jedná se v tomto ohledu o nejčastější pocit. Prožívat nepříjemné emoce ovšem není jakási nemoc, ze které je potřeba lidi léčit. Podle současné psychologické vědy se často jedná o smysluplnou, adaptivní reakci na bezprecedentní situaci. Proč je zrovna změna klimatu pro mnohé tak tíživým tématem a jakým způsobem s prožíváním pracovat na úrovni jednotlivce i celé společnosti probíráme v dnešní epizodě.
    Show more Show less
    1 hr and 12 mins
  • Elektromobilita na vlastní kůži
    Apr 24 2024
    O datech a studiích souvisejících s elektromobilitou jsme se v dopravní sérii bavili hned několikrát. Tentokrát se ale svěříme s našimi osobními zážitky se zapůjčením Škody Enyaq. Host Petr Pololáník pak doplní jeho zkušenosti s vlastnictvím Tesly.

    Můžete se těšit na sdílení strastí a slastí, které jsme s vozy zažili a poznatky, které si z řízení elektromobilu a starání se o něj odnášíme.
    Show more Show less
    16 mins
  • Kateřina Kolouchová: Jaký efekt mohou mít volby do Evropského parlamentu?
    Mar 13 2024
    Ve veřejném prostoru zaznívají v poslední době hlasy o tom, jaký vliv mohou mít blízké volby do Evropského parlamentu na klimatickou politiku Evropské unie. S analytičkou Fakt o klimatu diskutujeme možné změny evropské klimatické legislativy navázané na předpokládané složení nového parlamentu.
    Show more Show less
    15 mins

What listeners say about 2050 Plus

Average customer ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.