We are currently making improvements to the Audible site. In an effort to enhance the accessibility experience for our customers, we have created a page to more easily navigate the new experience, available at the web address www.audible.com/access.
 >   > 
Momo: eller kampen om tidena [Momo, or Battle for Time] | [Michael Ende, Roland Adlerberth (translator)]

Momo: eller kampen om tidena [Momo, or Battle for Time]

Momo är en liten flicka som rymt från ett barnhem och bor för sig själv. Men ensam är hon inte - hon kan nämligen konsten att lyssna. Barn och vuxna flockas omkring henne för att få prata, för att få anförtro sig. När Momo lyssnar på vad de har att säga, börjar de tänka själva. De får idéer och kommer själva på svaren på sina frågor medan de pratar. Men så upphör vännerna att komma, den ena efter den andra. De har inte tid, får Momo höra.
Regular Price:$23.80
 • Membership Details:
  • First book free with 30-day trial
  • $14.95/month thereafter for your choice of 1 new book each month
  • Cancel easily anytime
  • Exchange books you don't like
  • All selected books are yours to keep, even if you cancel
 • - or -

Your Likes make Audible better!

'Likes' are shared on Facebook and Audible.com. We use your 'likes' to improve Audible.com for all our listeners.

You can turn off Audible.com sharing from your Account Details page.

OK

Publisher's Summary

”Men tid är liv. Och livet bor i hjärtat. Och ju mer människorna sparade in på detta, desto fattigare blev de.”

Momo är en liten flicka som rymt från ett barnhem och bor för sig själv. Men ensam är hon inte - hon kan nämligen konsten att lyssna. Barn och vuxna flockas omkring henne för att få prata, för att få anförtro sig. När Momo lyssnar på vad de har att säga, börjar de tänka själva. De får idéer och kommer själva på svaren på sina frågor medan de pratar. Men så upphör vännerna att komma, den ena efter den andra. De har inte tid, får Momo höra. Det är då hon upptäcker de farliga tidstjuvarna de grå herrarna som stjäl människornas tid och skapar jäkt och stress och otrevnad.

Momo är en av dessa fantastiska böcker som föräldrar och barn kan läsa tillsammans. Den har ett rikt och vackert språk som samtidigt är enkelt och lättbegripligt. Det är en ohyggligt spännande historia och samtidigt en djupt filosofisk bok. Vad är viktigast för dig - egentligen?

Översatt av Roland Adlerberth. Utgiven av StorySide.

Please note: This audiobook is in Swedish.

©1973 Michael Ende (P)2008 StorySide AB

What the Critics Say

”Det är en av dessa sällsynta böcker som föräldrar och barn kan läsa tillsammans och ha lika mycket glädje av.” (Sven Lindqvist, Dagens Nyheter)

"En barnbok utanför alla ålderskategorier och gränser som trots sin sagoton är något av det verkligaste jag läst.” (Gunnel Eneby, Göteborgs Posten)

What Members Say


There are no listener reviews for this title yet.

Sort by:
 • Charlotte
  5/19/15
  Overall
  Performance
  Story
  "Trevlig men inte gripande"

  Det är en trevlig berättelse med trevliga karaktärer. En tydlig kommentar på dagens samhälle men tyvärr blir det ofta lite väl segt och det känns som att väldigt lite händer.

  0 of 0 people found this review helpful

Report Inappropriate Content

If you find this review inappropriate and think it should be removed from our site, let us know. This report will be reviewed by Audible and we will take appropriate action.

Cancel

Thank You

Your report has been received. It will be reviewed by Audible and we will take appropriate action.