We are currently making improvements to the Audible site. In an effort to enhance the accessibility experience for our customers, we have created a page to more easily navigate the new experience, available at the web address www.audible.com/access.
Med Stalin som Gud [With Stalin as God] | [Magnus Utvik]

Med Stalin som Gud [With Stalin as God]

"När jag var sjutton delade jag upp världen i vän eller fiende. Jag var övertygad om att jag stod på den sida som till slut skulle segra." Vad får den sjuttonårige Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige?
Regular Price:$23.28
 • Membership Details:
  • First book free with 30-day trial
  • $14.95/month thereafter for your choice of 1 new book each month
  • Cancel easily anytime
  • Exchange books you don't like
  • All selected books are yours to keep, even if you cancel
 • - or -

Your Likes make Audible better!

'Likes' are shared on Facebook and Audible.com. We use your 'likes' to improve Audible.com for all our listeners.

You can turn off Audible.com sharing from your Account Details page.

OK

Publisher's Summary

"När jag var sjutton delade jag upp världen i vän eller fiende. Jag var övertygad om att jag stod på den sida som till slut skulle segra." Vad får den sjuttonårige Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige? Magnus Utvik söker i dag – nästan trettio år senare – svaren på dessa frågor. Med Stalin som Gud är berättelsen om hur Magnus blev förförd av extremismen och hur hans engagemang slutligen ledde till katastrof.Magnus Utviks självbiografiska bok är en inträngande skildring av de år i början av 1980-talet då författaren var verksam inom ett par mindre partier på den extrema vänsterkanten. Det är en berättelse om en ung mans resa från politiskt uppvaknande och ungdomlig idealism till desillusionering, förvirring, ifrågasättande och sorg.Om Pojke med cyklop:"Utvik solidariserar sig med pojken, stryker alla onödiga ord, skyddar hans inre, registrerar rörelserna omkring honom. En fin liten andaktsbok, utan gud." Expressen"'Pojke med cyklop' är en stor liten berättelse."
—Sydsvenskan

Please note: This audiobook is in Swedish.

©2011 Magnus Utvik (P)2011 Earbooks

What Members Say

Average Customer Rating

4.0 (1 )
5 star
 (0)
4 star
 (1)
3 star
 (0)
2 star
 (0)
1 star
 (0)
Overall
4.0 (1 )
5 star
 (0)
4 star
 (1)
3 star
 (0)
2 star
 (0)
1 star
 (0)
Story
4.0 (1 )
5 star
 (0)
4 star
 (1)
3 star
 (0)
2 star
 (0)
1 star
 (0)
Performance


There are no listener reviews for this title yet.

  There are no listener reviews for this title yet.

Report Inappropriate Content

If you find this review inappropriate and think it should be removed from our site, let us know. This report will be reviewed by Audible and we will take appropriate action.

CANCEL

Thank You

Your report has been received. It will be reviewed by Audible and we will take appropriate action.