2050 Plus  Por  arte de portada

2050 Plus

De: Fakta o klimatu
  • Resumen

  • Bonusové epizody podcastu 2050 (https://2050podcast.cz) . V tomto kanálu najdete krátké komentáře a podcastové jednohubky k aktuálnímu dění ve světě klimatické změny. Mimo to zde zveřejňujeme nesestříhané rozhovory s našimi hosty, které jsme do podcastu nepoužili celé, ale jen jejich úryvky. Pokud vás ale host zaujal, máte zde možnost si poslechnout rozhovor celý, bez našich zásahů.
    Fakta o klimatu
    Más Menos
Episodios
  • Taťána Míková a Jan Kaliba: Jak média reportují o klimatu a dekarbonizaci?
    May 29 2024
    Nesestříhaný rozhovor jako bonus k 67. epizodě podcastu 2050.

    Taťána Míková a Jan Kaliba se řadí mezi mediální osobnosti, které se reportováním o klimatu a dekarbonizaci v Česku zabývají. Z naší společné diskuze se dozvíte, jak se mediální obraz klimatické změny v průběhu času vyvíjel a s jakými překážkami se muselo toto téma vypořádat, aby se mu ‚ve zprávách’ začalo postupně dostávat více prostoru.

    Diskutujeme nad možnostmi, jak téma klimatu efektivně dostat do médií. Uvažujeme především nad jeho provázaností s jinými náměty či nad omezeními, která brání odborníkům reagovat na otázky klimatu tak, jak si média žádají – tedy rychle a bezprostředně.

    Také probereme zda se zdají jako vhodnější třicetiminutové vzdělávací pořady, nebo spíš jedna věta, vhodně umístěná do rozhovoru, který se tématem klimatu přímo nezabývá. V neposlední řadě se dozvíte, jak se k těmto věcem staví některé mediální instituce a proč na Harvardu nedávno vyšel článek s názvem ‚V dnešní době je každý z novinářů klimatickým novinářem’.
    Más Menos
    1 h y 12 m
  • Jak se cítíš, když se řekne ‚klima’? Environmentální distres jako fenomén nejen mezi mladými.
    May 15 2024
    Nesestříhaný rozhovor jako bonus k 66. epizodě podcastu 2050.

    Zdenka Voštová se dlouhodobě zabývá lidským prožíváním environmentálních témat jako psychoterapeutka a lektorka. V rozhovoru představuje data a trendy toho, jak lidé po celém světě i v Česku tato témata prožívají. Ve vlastní terapeutické praxi se setkává se skupinami i jednotlivci, na které doléhají témata spojená se změnou klimatu, a emocionálně je tímto procesem doprovází.

    Téměř třetina Čechů prožívá ve spojitosti s klimatickou změnou bezmoc. Jedná se v tomto ohledu o nejčastější pocit. Prožívat nepříjemné emoce ovšem není jakási nemoc, ze které je potřeba lidi léčit. Podle současné psychologické vědy se často jedná o smysluplnou, adaptivní reakci na bezprecedentní situaci. Proč je zrovna změna klimatu pro mnohé tak tíživým tématem a jakým způsobem s prožíváním pracovat na úrovni jednotlivce i celé společnosti probíráme v dnešní epizodě.
    Más Menos
    1 h y 12 m
  • Elektromobilita na vlastní kůži
    Apr 24 2024
    O datech a studiích souvisejících s elektromobilitou jsme se v dopravní sérii bavili hned několikrát. Tentokrát se ale svěříme s našimi osobními zážitky se zapůjčením Škody Enyaq. Host Petr Pololáník pak doplní jeho zkušenosti s vlastnictvím Tesly.

    Můžete se těšit na sdílení strastí a slastí, které jsme s vozy zažili a poznatky, které si z řízení elektromobilu a starání se o něj odnášíme.
    Más Menos
    16 m

Lo que los oyentes dicen sobre 2050 Plus

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.